Talentenveiling op Ameland

VaderdagBALLUM – De Hervormde gemeente Ameland hield ter afsluiting van het jaarthema “ontdek je talenten” een talentenveiling. Gemeenteleden brachten hun eigen talenten in, waaronder lekker koken voor een groep mensen, voorlezen, handvaardigheid of het maken van een videoproductie. Andere gemeenteleden konden hier op bieden. Aan het eind van de avond stond de teller op 1.252 euro. Dit geld is bestemd voor twee goede doelen.

Kuritsa, clowns met een missie, werkt met vrijwillige clowns. Zij brengen onder meer bezoeken aan zieke, eenzame en dementerende ouderen in verzorgingshuizen in Dongeradeel, Hurdegaryp, Burgum, Leeuwarden, Joure, Grou en op Ameland en Terschelling. Daarnaast worden er ook bezoeken gebracht aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Wekelijks komen ze naar Ameland.

Het tweede project richt zich op Makete district in Tanzania, dit gebied is zwaar getroffen door aids. Door persoonlijke contacten van gemeenteleden heeft de kerk twee kinderen geholpen om de lagere school af te maken. De kinderen doen het goed en de hervormde gemeente heeft besloten om deze kinderen ook te ondersteunen bij hun middelbare school.

De avond werd afgesloten met muziek, dans, zang en gedichten. Allemaal uitgevoerd door Amelander talenten, voor een groot deel afkomstig uit eigen gemeente.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *