Symposium Dynamische Waddendelta

HARLINGEN – Dynamische Waddendelta – Klimaatbestendig kustlandschap van het Werelderfgoed Waddenzee. Op 29 september is er weer een Waddensymposium, deze keer in Harlingen.

Het unieke kustlandschap van het Werelderfgoed Waddenzee zal de komende decennia door klimaatverandering ingrijpend worden beïnvloed. De vraag is niet óf maar hoe de Waddenkust in de komende eeuw zal veranderen. Deze urgentie leidt tot verschillende ruimtelijke – en maatschappelijke opgaven, omdat we op een andere manier zullen moeten omgaan dit gebied. Daarbij zijn het watersysteem en de bodemvitaliteit leidend voor de benadering van deze ruimtelijke en maatschappelijke transities.

Hoe kijken we naar de klimaatadaptatie in 2100 en wat betekent het voor de agenda van 2050 en het uitvoeringsprogramma in 2025? Wat betekent het voor dit unieke dijkenlandschap met terpen en wierden en vele monumenten? En hoe kunnen we het gewenste zoetwatersysteem en ecologisch nieuwe samenhangende landschappelijke structuren opsporen die ruimte laten voor vindingrijkheid en identiteit van de negen verschillende Waddenkustregio’s?

Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het 31e symposium van de Waddenacademie. Het symposium vormt tevens de afsluiting van de Landschapstriënnale 2023.

Met medewerking van onder meer Tracy Metz (moderator), Heleen van Londen, Hans Mommaas, Jannemarie de Jonge en Eric Luiten.

Het symposium vindt plaats in de Grote Kerk in Harlingen (loopafstand van station Harlingen) van 9:30 tot 17:00 uur.

Inschrijven voor het symposium is mogelijk vanaf 15 augustus. Er is plaats voor maximaal 150 deelnemers, waarbij geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt en vol is vol.

  • 31e symposium Waddenacademie
  • 29 september 2023
  • Grote Kerk Harlingen

Bron Waddenacademie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *