Sulveren ljip voor kievitseivinder

LEEUWARDEN – Melle van der Meer heeft vanmorgen als vinder van het eerste kievitsei in Fryslân de ‘sulveren ljip’ gekregen. Behalve de zilveren kievit ontving hij ook 15 euro van Commissaris van de Koningin John Jorritsma. Dit gebeurde nadat de heer Jorritsma had geconstateerd dat het een vers ei betrof.

Zaterdagmiddag vond Van der Meer het ei bij Earnewâld. Het is voor de derde keer in de laatste 25 jaar dat het eerste Friese ei in de lente op duikt. Op 24 maart 1996 en 2006 waren de vinders een dagje later. Melle van der Meer komt uit Garyp.

Bij het testen van het ei was de Columbiaanse student Andrés Forero aanwezig. Hij studeert aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en doet onderzoek naar het kievitsei zoeken.

Op de foto toont Commissaris van de Koningin John Jorritsma het kievitsei. Naast hem vanaf links: Andrés Forero, burgemeester Eric ter Keurs van Tytsjerksteradiel en vinder Melle van der Meer.

>>> lees hier meer over de Vogelwacht op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *