Succesvolle Panna Sterrenteamdagen

BUREN – De Panna Sterrenteamdagen van 5 en 12 augustus bij Geel Wit en Amelandia zijn succesvol afgesloten. Zeven jonge Amelander voetballers zijn geselecteerd voor de slotdag van het Panna Sterrenteam en mogen op 25 oktober in Utrecht mee voetballen. De Amelander voetballers zijn Adriaan Iemhoff en Kyentha de Vries van SC Amelandia en Bram Fox, Sarah Kienstra, Kim Beijaard, Thijs Kienstra en Johnny Ytsma van VV Geel Wit. Zij presteerden top op de Panna Sterrenteamdagen, waardoor ze een ticket naar Utrecht veroverden. Er deden zo'n 50 kinderen mee aan de voetbaldagen.

De deelnemers hebben veel geleerd en de zeven zijn superblij zijn met de uitverkiezing. De een leerde beter overspelen, de ander kan zich na de Panna Sterrenteamdag beter uit lastige situaties te werken. De derde heeft geleerd zicg uit drukke situaties te voetballen en de vierde leerde hoe belangrijk het is om altijd in beweging te zijn. Er werden trucjes opgepakt en het balgevoel werd vergtoot.

De zeven dromen van een sportcarrière. Johnny gaat het liefst naar PSV, Bram naar FC Twente, Adriaan en Thijs zien het wel zitten bij Ajax, Kim en Sarah zouden maar wat graag willen doordringen naar de Oranje Leeuwinnen. Als favoriete club geeft Sarah Ajax op. Ze is al aardig op weg want dit jaar gaat ze trainen bij SC Heerenveen. Bram heeft twee jaar bij SC Cambuur getraind en daar veel geleerd. Kyentha heeft vast ook veel geleerd en een favorite club, maar zij was bij het nagesprek niet aanwezig.

Wie het verder wil schoppen moet daar wel wat voor over hebben. Kim ziet dat wel als een probleempje, maar Bram vindt dat je het gewoon moet proberen.

Opvallend is het grote aantal spitsen: Thijs, Bram en Adriaan staan in de punt van de aanval. Adriaan is nog maar zeven, maar in een met 7-0 gewonnen oefenwedstrijd schoot hij er maar mooi even vijf in. Kim is midmid en duikt ook wel op in de spits, Sarah is rechtsvoor en ook actief achter de spits. Johnny is het meest verdedigend ingesteld; hij is zowel op het middenveld als in de centrale verdediging te vinden. Sterke punten? Thijs en Adriaan weten het wel: doelpunten maken. Ook Bram kan scoren als de beste, daarnaast beschikt hij over een goed overzicht. Het spelinzicht van Johnny is ook niet slecht. Sarah is goed in een-tweetjestjes en Kim blinkt uit in dribbelen en de bal afpakken.

In oktober mogen de zeven dus hun kwaliteiten laten zien in Utrecht, waar een kleine 300 kinderen in drie leeftijdscategorieën in actie komen. De besten worden geselecteerd om op sterrenteamdagen door het land hun kunsten te vertonen. En wie weet lopen er scouts rond die op zoek zijn naar talentjes.

Eigenlijk zouden de mannen van de Panna Sterrenteamdagen helemaal niet naar Ameland komen, maar corona gooide het oorspronkelijke schema in de war. Toen kwamen ze in contact met buurtsportcoach Martine Kienstra en even later stonden liefst twee bezoekjes van Johan Scholten en Bob en Kai Rutjes aan het eiland op het programma. Met dank aan Wagenborg Passagiersdiensten, die voor de overtocht heeft gezorgd. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *