Succesvolle kunstveiling voor Haïti

NES – De Amelander kunstveiling in De Toel ten bate van Haïti heeft meer dan 3000 euro opgebracht. Het initiatief van kunstenares Bea van Twillert werd gesteund door Sociaal Cultureel Werk Ameland. Beroepsschilders, vrijetijdsschilders en gelegenheidschilders leverden 80 werken in. Enkele nummers van de veiling betroffen beelden, schalen en vazen van keramiek en hout.

De werken stonden voor een bodembedrag op de lijst. Veilingmeester Jan de Vries sloeg niet af onder dat bedrag. Een zaal met ongeveer zestig bezoekers deed bod na bod. Tot een bijzonder levendige bieding wilde het echter niet komen. Daarvoor waren er net te weinig mensen en was er net te weinig kapitaal in huis. Wel werden bijna alle kavels verkocht, de meeste voor een klein bedrag.

Het duurste stuk ging weg voor 425 euro. Het bod was al voor de veiling gedaan en uit de zaal kwam geen hoger bod. Het betrof een kunstwerk waar cursisten van Bea van Twillert aan hadden meegewerkt. Van Twillert schilderde zelf ook mee.

>>> lees hier over Veiling voor Haïti

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *