Stuurhut tot twee keer toe vast op wad

HOLLUM – De stuurhut van de oude Rottum staat sinds vrijdag 14 september bij het Maritiem Museum aan de Oranjeweg in Hollum. De weg naar het museum was er een van hindernissen. Wagenborg vervoerde de stuurhut vanuit Delfzijl met veerboot de Monnik. Het schip bleef tot twee keer toe op het wad steken wegens laag water en kwam een dag later dan gepland in Hollum aan.

Met een grote logistieke actie werd de navigatiebrug van passagiersschip m.s. ‘Rottum’ vanuit Delfzijl naar het Maritiem Centrum ‘Abraham Fock` in Hollum vervoerd. Wagenborg Passagiersdiensten zette deze veerboot jarenlang in tussen Ameland en Holwerd.

Om dit scheepsdeel naar Ameland te kunnen vervoeren was apart materieel nodig. De veerboot Monnik bracht de brug vanuit Delfzijl naar Ameland.

Op Ameland was groot transport van Wagenborg Nedlift aanwezig om de brug naar het Maritiem Centrum te vervoeren.

>>> lees hier over het vervoer van de brug

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *