Studenten verkopen Amelands lamsvlees

BUREN – Het heeft een ziltige smaak, is afkomstig van Ameland en is volgens initiatiefnemer Willem Molenaar uit Bilthoven hier in Nederland het beste in zijn soort. Willem is de neef van de gebroeders Molenaar uit Buren die de schaapskudde op het natuurgebied beheren en van wie de lammeren worden verkocht via de website van De Zoute Weide. Puur en eerlijk lamsvlees. Enkele bekende restaurants gebruiken het al en nu is het de tijd aan particulieren. Recentelijk kreeg het vlees een officiële erkenning als Amelands Produkt, het streekproduct van het eiland. Studenten van de Rijksuniversiteit in Groningen kregen de taak om het product aan de man te brengen.

De Maxwell Group is een bedrijf waarvan Bernd W. Mintjes aandeelhouder is. Mintjes is betrokken bij De Zoute Weide vanuit zijn aanstelling aan de Universiteit Groningen, waar hij de minor Ondernemerschap coördineert. Als studie opdracht bedenken de 44 studenten van de minor een plan van aanpak voor De Zoute Weide voor de te volgen verkoopstrategie van de lammeren.

De studenten ondersteunen dus De Zoute Weide en indirect de gebroeders Molenaar bij het opzetten van een bedrijf waarvan de missie is het rechtsreeks verkopen van natuurlijk lamsvlees aan de consumenten in Nederland en/of de wereld.

De Maxwell Group is participant van De Zoute Weide, maar staat hier verder buiten. Juridisch is het een eenmanszaak op naam van de heer Willem Molenaar.

>>> lees hier het hele artikel

>>> lees hier over Amelands Produkt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *