Striktere richtlijnen ook op Ameland 

BALLUM – De eerste besmetting van een Amelander, afgelopen weekend vastgesteld, maakt duidelijk dat het coronavirus echt overal kan opduiken. “Ook op Ameland”, zegt burgemeester Leo Pieter Stoel. “Het laat zien dat het belangrijk is dat wij ons strikt blijven houden aan de landelijke richtlijnen."

De regels zijn duidelijk: afstand houden, handen wassen, drukte vermijden, samenkomen in groepen van maximaal vier en maximaal drie gasten over de vloer. Het kabinet hamert er daarnaast op dat thuiswerken, daar waar dat kan, echt een must is. 

“Nu meer mensen zich laten testen, komen er ook meer vragen over de quarantaineregels”, zegt burgemeester Stoel. “Voor de duidelijkheid: iedereen die intensief contact heeft gehad met iemand die het virus heeft én iedereen die lichte griepklachten heeft, blijft binnen en vermijdt contact met anderen. Neem contact op met de huisarts of de GGD om je  te laten testen. Tot het moment van de uitslag van de test blijf je thuis en heb je geen contact met anderen. Als de test positief is en een besmetting is vastgesteld blijf je met je huisgenoten tien dagen in quarantaine. Bel bij twijfel met een van de huisartsen op het eiland of met de informatielijn van de GGD.”

  • Huisartsenpraktijk de Skoal in Nes, telefoon (0519) 54 20 18
  • Huisartsenpraktijk Jacobs in Ballum, telefoon (0519) 55 41 75
  • Corona-informatielijn van GGD Fryslan: 088 22 99 333

Bron Gemeente Ameland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *