Stress verlagen is makkelijker dan je denkt

LEEUWARDEN – November stond altijd al bekend om stress en dat is dit jaar helaas niet minder geworden. De dagen worden korter, je huid neemt daardoor minder (zon)licht op en zeker nu zijn er zelfs niet eens de fijne familiedagen in het vooruitzicht.

Laat je hoofd niet hangen want je stressniveau kun je makkelijker aanpakken dan dat je waarschijnlijk denkt. Door kleine of wat grotere veranderingen. De keuze is aan jou. Is de eerste stress wat gezakt? Probeer dan eens te achterhalen wat je echt dwars zit. Want de oorzaak oplossen werkt nog beter natuurlijk.

Een ommetje

Wandelen is gezond en werkt erg goed om je hoofd leeg te maken. Door elke dag een wandeling te maken krijgt je meer productiviteit en energie en kun je makkelijker onthaasten. Dat is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Lang lopen is daarvoor niet eens nodig. Wel moet je minimaal een rondje van 20 minuten maken. Waarschijnlijk zul je het eerste deel van het ommetje nog in je hoofd zitten maar na zo’n 10 minuten is dat gevoel bijna altijd weg. Zorg dat je de telefoon op lockstand hebt en maak niet elke dag hetzelfde rondje. Loop desnoods de ronde andersom. De ommetje app kan je hierbij helpen. Zo krijg je meer informatie over wat wandelen met je doet, zie je welke route je gelopen hebt en kun je ook een groep aanmaken waardoor je elkaar een beetje kunt stimuleren om toch te gaan.

Zeg geen nee tegen seks

Denk je dat je hoofd er niet naar staat, juist seks is heel stress verlagend. Een orgasme laat je lichaam namelijk ontspannen wat een heel positief effect op je stress niveau heeft. Vind je het lastig om een orgasme te bereiken omdat je te veel gaat nadenken, probeer dan een vibrator. Dat werkt namelijk nog beter om je stress te verlagen. Voor veel mensen is seks als er stress is, namelijk best een dingetje. Mannen kunnen door stress eerder klaarkomen en vrouwen komen dan niet tot het orgasme waardoor er geen endorfine vrij komt. Ook af en toe afwisselen met bijvoorbeeld vibrerende eitjes doet wonderen. Zo is stress verlagen natuurlijk wel heel eenvoudig.

Geen koffie maar wel asperges

Ben je geneigd te gaan snoepen? Niet doen! Juist zoetigheid als snoep maar ook wit brood, alcohol en frisdranken stimuleren de aanmaak van het stresshormoon cortisol stimuleert. Net als cafeïne. Beter kies je een paar weken voor kamillethee, kruidenthee sint-janskruid-thee. Die drankjes werken juist stress verlagend. Net als het eten van asperges. Zorg ook voor voldoende vitamine c, magnesium, calcium en vitamine B. In periode van stress gebruikt je lichaam namelijk vitaminen en mineralen.

Gun je zelf die tas

Even blij worden kan natuurlijk ook geen kwaad. Dus gun je zelf gewoon die geweldige nieuw handtas of die prachtige leren schoudertas. Wedden dat je elke keer als je je tas pakt weer een beetje blij wordt. Als dat niet stress verlagend is… Dus er een extra kopen voor je partner of kids mag gewoon in tijden van stress.

– ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *