Streekwurk en Waddenfonds bezoeken Friese Waddeneilanden

LEEUWARDEN – Het Waddenfonds en de provincie Fryslân maken vanaf eind januari een rondje langs de Friese Waddeneilanden om de subsidiemogelijkheden voor projecten onder de aandacht te brengen. Op elk eiland kan in een workshop worden gevolgd om te leren hoe je een subsidieaanvraag doet. Ook zijn er spreekuren, waar gekeken welke subsidieregelingen het beste bij een plan passen. 

Het Waddenfonds en de provincie hebben diverse subsidieregelingen waarvan bedrijven, belangenorganisaties, verenigingen en lokale overheden gebruik kunnen maken. Zo kent het Waddenfonds het Budget Lokale Innovaties (BLI) en de Subsidieregeling Thematische Uitvoering (STUW). Streekwurk is het loket voor het provinciale Iepen Mienskipsfûns (IMF), dat de mogelijkheid biedt voor financiële ondersteuning van projecten die de leefbaarheid op de eilanden ten goede komen.

Voor nadere informatie kunt u terecht op www.waddenfonds.nl en www.streekwurk.frl. 

Workshop schrijven en presenteren van projectplannen

Voor het verkrijgen van subsidies en fondsen is in de meeste gevallen een projectplan nodig. Voor veel aanvragers blijkt het schrijven van een goed projectplan een hele klus. Daar willen het Waddenfonds en de provincie Fryslân bij helpen. Hiervoor is een workshop Projectplan schrijven en presenteren ontwikkeld. Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe ze een project helder en volledig op papier zetten en ontvangen ze tips hoe het project zo goed mogelijk te presenteren.

Workshops, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) vinden op alle Friese Waddeneilanden plaats. Op Ameland is dat op donderdag 23 februari in WestCord Hotel Noordsee in Nes. 

Heeft u een idee dat de natuur, de leefbaarheid en/of de duurzame economie in het Waddengebied versterkt, dan nodigen het Waddenfonds en Streekwurk u van harte uit om dit idee met hen te bespreken in een inloopspreekuur. De aanwezige adviseurs kunnen aangeven welke subsidieregelingen en/of fondsen eventueel in beeld zijn voor de financiering van uw idee.

De inloopspreekuren zijn ‘s ochtends en vinden plaats op alle Friese Waddeneilanden plaats op Ameland is dat

vrijdag 24 februari in het Gemeentehuis te Ballum.

Deelname en aanmelding

Wilt u deelnemen aan de workshop of gebruik maken van het spreekuur, stuur dan een mail naar eilanden@fryslan.frl onder vermelding van naam, telefoonnummer, mailadres en natuurlijk voor welk eiland en onderdeel (workshop en/of spreekuur) u kiest.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *