Strandzeilkampioen

BALLUM – De Strandzeilwedstrijd op het strand tussen Ballum en Nes is gewonnen door Ad Pleij uit Muiderberg. In de Exelor klasse was Jan Bouma de eerste. Hij won vorig jaar ook.
Dertien strandzeilwagens deden mee aan de wedstrijd die werd uitgeschreven door de Terschellinger Strandzeilvereniging in samenwerking met de Amelander strandzeilers.
Er werd gestreden in twee klassen, de Standart en de Exelor. Aan de eerste deden tien wagens mee en aan de tweede drie.

Annelies Heutink, bedrijfsarts bij een Arbodienst, is de enige vrouw in het wedstrijdveld. Ze is lid van de Terschellinger strandzeilvereniging en doet aan bijna alle wedstrijden op Terschelling mee. Ze is geïnspireerd door haar man Ad Pleij en zeilt op het strand sinds 1988. In de wedstrijden met de Standart klasse wordt ze uiteindelijk na vier manches zesde. Haar eega, de gedoodverfde winnaar, wint de wedstrijd. Heutink vertelt dat, als alles meezit (wind, strand, bandenspanning), de strandzeilwagens wel 100 km. per uur kunnen halen. Dit weekeinde was de wind te zwak om die snelheid te halen.

Jan Kienstra wordt de beste Amelander. Hij wordt vierde in de Standart klasse. Christian Nostheide uit Osnabruck zeilt naar de tweede plek. Jeroen Abswoude uit Midsland Terschelling verdient de derde prijs. Hans Hogenbrink uit Muiderberg wordt vijfde, Gertjan Heinen uit Uithoorn zevende, Laszlo Westra uit Amsterdam, met zijn 74 jaar de oudste deelnemer in het strijdperk, wordt achtste. Anne ten Hof uit Ballum wordt negende en Sybren de Witte wordt met heel veel pech laatste. Eerst verliest hij na een aanrijding een voorwiel en daarna breekt een metaalvermoeide as.
In de Exelor klasse wordt Jan Elkhuizen uit Midsland Terschelling tweede en Paul Logemann uit WestTerschelling derde.

Kienstra van de Amelander strandzeilers is heel tevreden over het verloop van de wedstrijd en het deelnemersveld. In Nederland zijn niet meer dan 20 strandzeilers actief en op Ameland zeilen dit weekeinde 13 driewielers. De Amelander strandzeilers en de Strandzeilvereniging Terschelling organiseren volgend jaar om deze tijd het Nederlands kampioenschap strandzeilen op Ameland.

>>>bekijk hier de website van de Strandzeilvereniging Terschelling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *