Strandvondst – Wie weet wat het is?

HOLLUM – Jan de Koning vond deze week op het strand ter hoogte van het Jan Roepespad bij Hollum een klomp bijzonder oranje materiaal. Hij nam het mee naar huis, maakte het schoon en gooide het daarna weg. De lucht was niet te harden. "Het leken wel hersenen," schrijft De Koning. Het bestond uit sponsachtig materiaal. Er was een oranje exemplaar, dat van de foto, van 10 cm. lang en een wit-grijze, de hersenachtige.

Ook vond De Koning enkele voorwerpen van beenachtig materiaal. Het doet hem denken aan tanden.
Wie weet wat het is kan mailen naar info@persbureau-ameland.nl
 
Het tanden-mysterie lijkt opgelost. Folkert en Murkje IJnsen, zij hebben een huisje op Ameland, zijn er vaak en lopen dan veel langs de vloedlijn, vonden in de jaren 90 een serie van wat op tanden lijkt. Naturalis in Leiden bracht uitkomst. Het gaat om een CLEITHRUM, een kieuwboog van een kabeljauw-achtige vis. Tik Cleithrum in bij Google en er gaat een kiewboogwereld voor ons open.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *