Strandvondst – Misbaksel wodkakruik

BALLUM – Johan de Vries en Thea de Vries – de Jong vonden in juni van dit jaar een kruikje in de geul bij Ballum. Het aardewerken kruikje lijkt op de wodkakruiken die regelmatig bij Buren gevonden worden, alleen betreft het hier een misbaksel. De kruik staat scheef maar is verder gaaf.

Johan en Thea de Vries hebben het kleinood op de schoorsteenmantel van hun caravan op Roosdunen gezet. Ze komen al meer dan 40 jaar regelmatig naar het eiland. Johan de Vries komt er zelfs nog langer. Als kind, hij is de zoon van cineast Han de Vries die ondermeer films over Ameland maakte, verbleef hij in het huis dat zijn ouders in Ballum hadden gekocht. Later schaften hij en zijn vrouw een caravan aan. In de weekeinden, ze zijn inmiddels gepensioneerd, en met mooi weer zijn ze op Roosdunen te vinden. De wandelingen langs het Ballumer strand leveren af en toe een mooie strandvondst op.

>>> lees hier meer over de Amelander wodkakruiken

>>> bekijk hier meer strandvondsten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *