Strand Ameland genomineerd Schoonste

BALLUM – De stranden van Ameland zijn genomineerd voor Schoonste Strand van Nederland. Tot en met 11 augustus 2014 kunnen Nederlanders via www.supportervanschoon.nl stemmen om het strand van Ameland in de Schoonste Stranden Top 10 te krijgen. De Schoonste Stranden Top 10 bestaat uit het oordeel van het publiek en van ANWB-inspecteurs. Zij bepalen welk strand de Top 10 aanvoert en welke stranden de rest van de Top 10 vullen. De verkiezing is georganiseerd door NederlandSchoon in samenwerking met de ANWB. Op 21 augustus 2014 wordt bekendgemaakt welke 10 stranden zich het schoonst mogen noemen.

50 badplaatsen, 10 winnaars

De Nederlandse kust kent honderden stranden, die vier keer per jaar door objectieve ANWB-inspecteurs worden gecontroleerd op zwerfafval. Goed nieuws is dat deze inspecteurs melden dat onze stranden steeds schoner worden. In Nederland zijn duidelijk steeds meer mensen actief die echt van schoon houden. Ze ruimen niet alleen hun eigen rommel, maar ook wel eens wat van een ander op. Dat zijn de Supporters van Schoon en ze zijn inmiddels al met ruim drie miljoen mensen. Zij zetten zich in voor het schoonhouden van heel Nederland en dus ook de stranden. De ANWB-inspecteurs hebben ook dit jaar weer vijftig schone stranden langs de Nederlandse kust genomineerd om mee te dingen naar een plekje in de Schoonste Stranden Top 10. Vijf van deze stranden liggen in Friesland.

27 kilometer strand op Ameland

Een van de genomineerde stranden in Friesland is dat van Ameland, waar Lars Brouwer strandbeheerder is. “We hebben 27 kilometer strand, dus dat is nogal wat. Vanuit de gemeente maken we dat dagelijks schoon, maar afhankelijk van het weer spoelt er regelmatig rommel aan. Daarom zijn we zo blij met onze juttersvereniging die per jaar tonnen zwerfafval opruimt. Strandbezoekers gaan soms ook spontaan aan de slag. Vroeger kwamen we bij onze dagelijkse strandreiniging vaak bultjes afval tegen. Dat hadden mensen tijdens hun strandwandeling verzameld, maar konden ze zo snel nergens kwijt. Nu staan er containers in de buitengebieden en wordt het hier dus ook steeds schoner. De Reddingsmaatschappij, strandpaviljoens en jeugdherberg Stayokay helpen ook mee. Het is een taak van ons allemaal samen, wij genieten samen van het strand, dus wij houden het samen schoon. Wat mij betreft is dat heel vanzelfsprekend.”

Stemmen

Inwoners, gasten en liefhebbers van Ameland kunnen via www.supportervanschoon.nl op het strand van Ameland stemmen. Met een #strandselfie op Facebook of Twitter maken stemmers ook nog eens kans op een Strand-BBQ voor 10 personen. Als liefhebber van het strand zelf aan de slag om je strand te promoten en stemmen te werven, kan via de informatie op www.supportervanschoon.nl. Op donderdag 21 augustus 2014 wordt de Schoonste Stranden Top 10 bekendgemaakt door Guido van Woerkom en Helene van Zutphen van NederlandSchoon.

lees hier ook over Nederland Schoon

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *