Stormvloedwaarschuwing

LELYSTAD – De Stormvloedwaarschuwingsdienst (SVSD) van Rijkswaterstaat is actief. Voor de sectoren Den Helder, Delfzijl, Vlissingen en Hoek van Holland zijn waarschuwingen uitgegeven. Voor de sector Harlingen is een voorwaarschuwingen uitgegeven.

De Stormvloedwaarschuwingsdienst (SVSD) houdt de waterstandsverwachtingen langs de Nederlandse kust sinds 18.30 uur gisteravond 8 december extra scherp in de gaten. Dit doet de SVSD, onderdeel van het Watermanagement Centrum Nederland (WMCN), mede naar aanleiding van de voorspelling van het KNMI, dat spreekt van een zuidwesterstorm langs de kust.

Waarschuwingen

  • Voor de sector Delfzijl geldt een waarschuwing met een verwachte waterstand bij Delfzijl van NAP +300 cm om 22.00 uur vanavond.
  • Voor de sector Vlissingen wordt een waterstand verwacht van NAP +330 cm om 13.00 uur vanmiddag.
  • Voor de sector Hoek van Holland wordt een hoogwaterstand verwacht van NAP +240 cm om 14.00 uur vanmiddag. 
  • Voor de sector Den Helder geldt een waarschuwing met een verwachte waterstand van NAP +200 cm om 16.30 uur vanmiddag. 

Voorwaarschuwingen

  • Voor de sector Harlingen geldt een voorwaarschuwing met een verwachte waterstand van NAP +260 cm om 20.30 uur vanavond.

Wagenborg Passagiersdiensten heeft de afvaarten van 18.30 vanaf Ameland en 19.30 vanaf Holwerd voor vandaag laten vervallen.

De laatste afvaart vanaf Ameland is op vrijdag 9 december om 16.30 uur.

De laatste afvaart vanaf Holwerd is vrijdag 9 december om 17.30 uur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *