Stormschade noordkant Ameland valt mee

HOLLUM – De stormschade aan strand en duinen valt mee, zegt Tonnie Overdiep van Rijkswaterstaat (RWS). De waterstand is niet zo hoog geweest als voorspeld. “De duinvoet is hier en daar wat aangetast en de duinovergangen liggen er uit,” meldt Overdiep.

De gemeente, sinds kort in plaats van RWS verantwoordelijk voor de overgangen , is vandaag meteen begonnen met de herstelwerkzaamheden.

De zandsuppleties van afgelopen jaar hebben wel effect gehad, meent Overdiep. Bij paal 20 is de duinvoet meer aangevreten dan bij paal 17 waar gesuppleerd is. Van het opgehoogde strand is wel wat zand verdwenen, maar “het valt reuze mee.”

Aan de strandpalen is te zien dat het strand hier en daar 80 tot 100 centimeters verlaagd is. Het weggespoelde zand ligt waarschijnlijk voor het grootste deel in de vooroever.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *