Stormachtige Suske & Wiske Ruilbeurs

HOLLUM – Zeker dertig Suske & Wiske albums zijn compleet na het ruilen van plakplaatjes op de Suske & Wiske Ruilbeurs in De Welvaart.

Organisatiebureau Ameland Actief is de initiatiefnemer van de beurs. Schoolkinderen trotseren storm en regen tijdens hun vrije woensdagmiddag en togen naar het café met de pluchen tafelkleedjes. Opa’s en oma’s lopen met de plaatjesadministratie van hun kleinkinderen de tafels langs. “Ik mis nog 117!” Alle aanwezigen kijken in hun voorraad of 117 er nog in zit en voorwaar, hij komt tevoorschijn. Weer een plakboek compleet.

De plaatjes werden weken achtereen verkregen bij elk tientje aan boodschappen in de COOP supermarkt. De plakplaatjes horen in een plakboek. Een vol boek vormt een compleet stripverhaal. Die actie is inmiddels afgelopen.
Arend Folkert en Esther Visser van Ameland Actief kijken tevreden terug op hun ruilbeurs. De overgebleven plaatjes bieden ze op de ôslach van Vraag & Aanbod Ameland aan >>> klik hier voor de plaatjes

© Persbureau Ameland 2009,
op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *