Stichting zoekt werk Jan Frearks van der Bij

OENTSJERK  – Stichting Jan Frearks van der Bij en Museum Dr8888 organiseren eind 2022 een tentoonstelling over het werk van de kunstschilder Jan Frearks van der Bij (1922-2013). Dit ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Daarnaast wordt er een boek uitgebracht met het werk van de Friese expressionist. Voor deze tentoonstelling is de Stichting Jan Frearks van der Bij op zoek naar verkochte werken van de kunstenaar.

Over de kunstenaar

Jan Frearks van der Bij werd op 4 november 1922 geboren in Drachten. Naast zijn werk als tekenleraar is van der Bij zeer actief geweest met schilderen, tekenen, monumentale mozaïeken en meer. Als Friese expressionist maakte hij in de periode 1950 -1970 o.a. deel uit van de schildersgroep Yn ‘e Line. Hij heeft veel exposities op zijn naam staan en zo is er veel werk van hem verkocht en daarmee op veel verschillende plaatsen terechtgekomen.

Oproep aan particulieren, instellingen en bedrijven

De stichting is op zoek naar particulieren, instellingen en bedrijven met werk van Jan Frearks van der Bij. Mogelijk zullen deze werken deel uitmaken van de tentoonstelling en gebruikt worden voor het uit te brengen boek. Hierin zullen 100 werken van de kunstenaar verschijnen, eventueel toegelicht met een persoonlijke tekst of herinnering.

De Stichting doet hierbij een bijzonder beroep op een ieder die werk van Jan Frearks van der Bij in zijn of haar bezit heeft, om zich te melden vóór 1 mei 2021. U kunt contact opnemen via het contactformulier op de website (www.janfrearksvanderbij.frl) of het emailadres: bestuur@janfrearksvanderbij.frl

Bron  Stichting Jan Frearks van der Bij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *