Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds

TERMUNTEN – Cadeau voor Lenie: Stichting Lenie ’t Hart Zeehondenfonds.

Sinds kort bestaat het “Lenie ’t Hart Zeehondenfonds”. Deze stichting is op veler verzoek opgericht als een eerbetoon aan Lenie ’t Hart voor 43 jaar tomeloze inzet in haar strijd tegen onrecht tegenover mens en dier. De stichting heeft als uitgangspunt het ondersteunen en continueren van Lenie’s benadering van dierenwelzijn, zodat ook in de toekomst iedere hulpbehoevende zeehond wordt geholpen. Met het geld dat de stichting hoopt te verzamelen bieden schenkers Lenie ’t Hart de gelegenheid om over de hele wereld haar werk voor zeehonden nog vele jaren voort te zetten.

Een genereuze donatie vormde de start van de stichting “Lenie ’t Hart Zeehondenfonds”. Lenie ’t Hart: “Ik ben vooral blij dat dit initiatief is genomen om mijn filosofie te ondersteunen: het redden van het dier omwille van het dier, met geen enkel ander doel dan dat. Het helpen van een hulpbehoevend dier is een kwestie van beschaving en fatsoen. Al het geld van de stichting komt ten goede aan de zeehond. Dankzij dit fonds kan ik over de hele wereld jonge mensen die kleine ondersteuning geven waardoor ze hun dromen voor de toekomst waar kunnen maken en mee kunnen werken aan een betere wereld door dieren te redden; maar ook de vrijwilligers in Nederland net die ondersteuning geven die ze anders niet krijgen om zeehonden te helpen.”

Lenie denkt ook aan (financiële) ondersteuning van studenten die een stage willen volgen voor een studie over zeezoogdieren. Haar uitgangspunt is dat iedereen de kans moet krijgen over zeehonden te leren. Ook wil ze lespakketten voor spreekbeurten en werkstukken over zeehonden gratis beschikbaar stellen aan kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen.

Als één van de eerste activiteiten van het Lenie ’t Hart Zeehondenfonds zijn op dit moment een Nederlandse zeehondenverzorgster en een Israëlische dierenarts in Griekenland, waar ze een lokale groep vrijwilligers trainen bij het verzorgen van een aangespoelde monniksrob. Monniksrobben zijn uiterst zeldzaam en bijna uitgestorven.

Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om deze stichting te steunen (ANBI status is aangevraagd); zij kunnen meer informatie vinden op www.leniethart.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *