Stemmen voor LC Award

OUDEBILDTZIJL – Nynke Agnes Postma is onze buurvrouw, want ze woont in Oudebildtzijl en kan Ameland zien liggen als ze op de dijk staat. Die dijk en het water intrigeert haar enorm en Postma heeft zich verdiept in de relatie tussen mens en water. Voor haar afstudeeropdracht voor de studie Ruimtelijke Ontwikkeling aan hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden deed ze onderzoek naar een aanpak om mee te groeien met de zeespiegelstijging en te blijven wonen en werken aan de kust. Postma liep onder meer stage bij gemeente Ameland. "Ik heb altijd een binding gehad met het Waddengebied en de Waddenzee. Die liefde voor dit gebied valt ook terug te zien in mijn afstudeerscriptie!"

De student is een van de achttien die meedingt naar de LC Award. Stuk voor stuk jonge mensen die mooie projecten hebben bestudeerd. Zij kunnen de komende week stemmen werven voor hun onderzoek of werkstuk en Nynke Agnes Postma, die geboren is aan de overzijde van de Waddenzee en daar graag wil blijven wonen, vraagt medewerking van de eilanders. Postma: "Om deze prijs te winnen en zoveel mogelijk aandacht voor het onderwerp van zeespiegelstijging te krijgen, moet er gestemd worden. Ik zou graag dit onderwerp zoveel mogelijk met alle liefhebbers van dit gebied willen delen." 

Haar project staat met een groot artikel in de Leeuwarder Courant van 26 mei. Het artikel is via deze link te lezen.

Stemmen kan via de stempagina, via deze link te vinden.

Het project van Nynke Agnes Postma heet Sterk Water.

Stemmen kan door op het hartje te klikken. Dat kan tot en met 6 juni. Op dinsdag 8 juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar ontvangt 333,33 euro en een LC Award.

Stemmen kan ook de stemmers wat opleveren, want er worden cadeaubonnen verloot.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *