Stemmen op de WINK-trein

HEERENVEEN – Sinds dinsdag 1 december kunnen inwoners van Friesland en Groningen stemmen op 41 favoriete bestemmingen waarvan er uiteindelijk 18 op de nieuwe WINK-treinen van Arriva komen. Tot nu toe zijn er al bijna 7000 stemmen uitgebracht. De drie populairste bestemmingen per provincie zijn tot nu toe (op willekeurige volgorde) voor Groningen; Museumspoorlijn STAR, d’Olle Grieze en Noar hoes. Voor Friesland zijn dat Oerol, Holwerd aan Zee en Oldehove. Arriva roept iedereen op om te stemmen. Alle 41 bestemmingen maken nog kans om op de trein te komen! Iedere stem telt. Stemmen kan tot en met zondag 6 december via arriva.nl/namenwedstrijd

De afgelopen weken hebben ruim 3.000 inwoners van Groningen en Friesland gereageerd op de vraag van Arriva om de mooiste bestemmingen in te sturen. Uit de inzendingen heeft de jury 41 bestemmingen, verdeeld over de provincies Groningen en Friesland, gekozen. De bestemmingen met de meeste stemmen maken kans om als naam op de nieuwe WINK-treinen te zetten. Uiteindelijk krijgen de nieuwe WINK-treinen van Arriva de namen van 18 bestemmingen die begin 2021 bekend gemaakt worden.

Jury

In de jury zitten uit Avine Fokkens – Gedeputeerde provincie Fryslân, Fleur Gräper – Gedeputeerde provincie Groningen, Evert van Dijk – algemeen hoofdredacteur NDC, Ben Woldring – oprichter en CEO BenCom Group, Joop Mulder – artistiek directeur Sense of place, Nynke de Jong – schrijfster en columnist en Anne Hettinga – Voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland.

Concessie Noordelijke lijnen 2020-2035

Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw voor 15 jaar gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachsen) en de provinsje Fryslân. Arriva blijft deze treinlijnen van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe (WINK-) treinen als onderdeel van de concessie in.  

Bron Arriva

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *