Stem op rookvrije terrassen van Koaikershuus

KOOIPLAATS – Bij ’t Koaikershuus geniet je rookvrij van de klassieke Franse keuken. Uitstekende recensies en geen massa is bij ’t Koaikershuus dé reden om er tijdens je vakantie een paar keer naartoe te gaan.

Restaurant ’t Koaikershuus ligt middenin het meest oostelijke natuurgebied op Ameland. Eigenaren Martine Wildervank en Rik Klunder maakten twee van hun drie terrassen rookvrij toen ze zo’n acht jaar geleden hun restaurant openden. Martine: “Ik stond vanaf het eerste moment al te juichen voor rookvrije terrassen.”

Voor Martine voelde het als een logische keuze om twee van hun terrassen rookvrij te maken. Ik vind dat iedereen – jong en oud – de keuze moet hebben om rookvrij op een terras te kunnen zitten. Een andere reden is dat hun restaurant in een natuurgebied ligt. Als daar in de droge zomers van tegenwoordig ergens een brandende sigaret belandt, is dat echt gevaarlijk. Naast het restaurant is het rookverbod van de Gemeente Ameland van toepassing. Een logisch gevolg werd het rookvrije terras. Daarop volgde snel een tweede rookvrij terras van de uiteindelijke drie terrassen.

Martine: "Onze twee rookvrije terrassen werden gewaardeerd door vele gasten. Vol verbazing werden we dan ook door meerdere gasten genomineerd. Daarom vragen wij je hulp. Door te stemmen kunenn we deze award in de wacht slepen en maak jij duidelijk achter dit initiatief te staan."

Uiteindelijk willen Rik en Martine ambassadeur worden van rookvrije terrassen en het voorbeeld doorgeven aan collega ondernemers in heel Friesland.

De Rookvrije Generatie Award Fryslân is een wedstrijd, georganiseerd door GGD Fryslân, waarbij zowel inwoners van Fryslân als een jury stemmen op het beste initiatief dat bijdraagt aan een 'Rookvrije Generatie'. Ook dit jaar reikt projectgroep Rookvrije Generatie Fryslân een award uit voor een idee dat een waardevolle bijdrage levert aan een rookvrije omgeving.

Stemmen kan tot en met 28 mei 2023 via deze link.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *