Stelp-busje kan besteld

BALLUM – De actie op Ameland voor een nieuwe bus voor De Stelp is zo succesvol verlopen dat het busje kan worden besteld. De collecte op het eiland bracht € 4.637,44 op. Het Rode Kruis tekende in voor € 20.000,– en gemeente Ameland doneerde  € 5.000,–. Stichting Zorggroep Pasana, waar zorgcentrum De Stelp onder valt, neemt € 20.000,– voor haar rekening. Met dit laatste bedrag kan niet alleen het busje worden aangeschaft, maar ook nog eens worden aangepast aan rolstoelvervoer.

Via particuliere giften en sponsorbijdrage van bedrijven komt er nog meer geld binnen.

De Werkgroep Vrienden van De Stelp is opgetogen en bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd.

De Stelp in Hollum heeft een bestelbus nodig voor haar bewoners. De ouderen worden er mee naar familie en kerk gereden of maken er een uitje over het eiland mee. Thuiswonende ouderen die gebruik maken van de dagvoorziening van De Stelp worden met het busje gehaald en gebracht. De bus die nu gebruikt wordt is nodig aan vervanging toe.

>>> lees hier over de actie "Breng een busje naar De Stelp"


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *