Staps en Van Lubek winnaars NK Cross Triathlon 2018

NES – Onder winderige omstandigheden werd afgelopen zondag op Ameland gestreden om de titels Nederlands kampioen cross-triatlon. De wind bleek een wedstrijd bepalende factor te zijn. Tijdens het zwemmen in de haven van Nes stond een straffe zuidenwind die ervoor zorgde dat de deelnemers te maken hadden met ernstige golfslag en stroming. Bij het fietsen maakte het technische parkoers het zwaar. 

Bij het zwemmen kwamen Henk Jan Dolstra samen met ‘good-old’ Rob Barel als eersten uit het water. De latere winnaar, Joep Staps, kwam als tiende door. 

Na het fietsen waren de posities duidelijk veranderd en kwam Christiaan Solleveld als eerste in de wisselzone gevolgd door Jeroen Tiebie. Joep was toen opgeklommen naar de zesde positie. Het laatste onderdeel, de 12 kilometer hardlopen, bleek uiteindelijk bepalend te zijn. Joep Staps (Tilburg) liet na de eerste ronde zien dat hij een fantastisch loper is en pakte uiteindelijk de titel. Christiaan Solleveld (Hoek van Holland) volgde op een dikke minuut en werd tweede gevolgd op de derde plek door Jeroen Tiebie (Callantsoog) 

De tijd van Joep Staps (2.39.37) bleek uiteindelijk een minuut langzamer te zijn dan de winnaar van vorig jaar, Mark Hamersma. 

Bij de dames pakte Ingrid Lubek (Hilversum) na de 1500 meter zwemmen direct de leiding samen met de later uitgevallen Natascha van der Vis. De koppositie werd in de verdere verloop van de wedstrijd niet meer afgestaan door Ingrid en werd onbedreigd winnares van het goud. 

Sylvia Brouwer (Heerenveen) pakte de tweede plaats. De derde plaats was voor Audrey Breur (Julianadorp).

Voor een foto-impressie van Anja Brouwer: kijk hier

En voor foto's Van Anja van de jeugd, kijk hier

Door het tij werd de Tri-ambla deze keer op de zondag gehouden. Op zaterdag kwamen de kinderen in actie tijdens de junior Tri-ambla. Ook voor het volgend jaar 2019, staat de Ti-ambla op de zondag gepland. De kinderen zullen dan wederom op zaterdag in actie komen. Data voor het volgend jaar; 14 en 15 september 2019. 

Uitslagen: 

NK Cross Triatlon overall Heren Overall: 

1 Joep Staps Tilburg 02:39:37 2 Christiaan Solleveld Hoek van Holland 02:40:34 3 Jeroen Tiebie Callantsoog 02:40:49 

Dames Overall: 

1 Ingrid van Lubek Hilversum 03:21:11 2 Sivia Brouwer Heerenveen 03:25:38 3 Audrey Breur Julianadorp 03:33:10 

bekijk hier de winnaars door de jaren heen

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *