Geel Wit naar volgende bekerronde

WERGEA – Geel Wit heeft de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt door met 0-2 te winnen van Warga. Door het terugtrekken van St. Jacob leverde deze enige wedstrijd in de poule automatisch de poulewinnaar op.

Vorig jaar speelden Warga en Geel Wit nog bij elkaar in de derde klasse, waaruit Warga met slechts een punt degradeerde.

Het begin was voor Geel Wit en het kreeg in de eerste minuut al een grote kans. Echter, de inzet van Christan Molenaar werd gepakt door Warga-keeper Sven Noordbruis. Na een kwartier kwam Warga beter in de wedstrijd waren de grootste kansen voor de thuisclub. Een vrije trap van Jan Willem Sinnema spatte op de lat uiteen en even later kopte Wietze Wybrandi, geheel vrijstaand voor Geel Wit keeper Ben Douwsma, naast. Na dit Warga offensief kreeg ook Geel Wit zijn kansen. Een schot van de speersnelle Sander Hekkelman werd overgetikt door keeper Noordbruis, maar vijf minuten later moest hij wel de gang naar het net maken. Randje buitenspel en Bente Bonthuis schoot beheerst raak.

Na de rust direct al twee grote kansen voor de ploeg van trainer Febo Roosenburg, maar het vizier stond nog niet echt op scherp. In de tweede helft viel niet veel te beleven. Een kwartier voor tijd toch nog de 0-2. Siard Bonthuis zette goed voor en de bal werd bij de tweede paal ingetikt door Jordi Metz. De wedstrijd was gelopen al kreeg Iwan Potijk nog wel een 100 % kans. Alleen voor keeper Douwsma kwam de laatste als overwinnaar uit de strijd.

Opstelling Geel Wit: Ben Douwsma; Johan Kolk (Jorik Metz, 46’), Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar; Christian Molenaar, Sander Graafsma, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Danny Metz (Siard Bonthuis 55’), Sander Hekkelman (Marwin Kooiker).