Sprinkhanen

Verhaal over de BWS

Voor dit verhaal miet ik teruggaan tot de vijftiger jaren. Het zal 1955, hooguit 1956 zijn geweest. Bij de boerderij van Ids Polet kwamen toen sprinkhanen voor, die ik in die grootte nog nooit had gezien. Aukje Wagenmakers (nu de Boer-Wagenmakers) zag daar mogelijkheden in om die bij mij los te laten. Alleen… zo ver kwam het niet, want terwijl ze de papieren zak, waar ze in zaten, nog in haar handen had, kwam het hoofd der school (tegenwoordig wordt die directeur genoemd) Halff binnen die belangstelling toonde voor de inhoud van de zak. Hij stelde toen de vraag: „Wat wou je daarmee doen? Soep koken soms?“

Jaren later, toen Aukje een zoon op onze school had, vroeg ze me, hoe het met hem ging. Ik antwoordde: „Goed hoor. Hij heeft nog geen sprinkhanen losgelaten!“ En we konden er allebei hartelijk om lachen. Nog weer vele jaren later, toen we al hier in Goor woonden, zat er ineens weer een sprinkhaan van dezelfde formidabele grootte in onze huiskamer. En jullie snappen wel, aan wie ik toen moest denken!
Heinz Volkert

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *