Spookstemmen bij VVV fotowedstrijd

NES – De raadselen rond de stemming op de foto’s die meedoen aan de Flitsende Fotowedstrijd van VVV Ameland zijn opgelost.  Er kan weer gestemd worden en het gaat er weer eerlijk aan toe.

VVV Ameland kwam met onderstaande verklaring:

Er is veel onduidelijkheid geweest rondom de vele stemmen die uit het niets bij sommige foto's verschenen en later weer verdwenen. Sommige van deze 'spookstemmen' waren het resultaat van valsspelers, maar het grootste gedeelte van de spookstemmen kwamen door zogenaamde spambots: automatische scripts die het internet afstruinen om spam te versturen. Bij de flitsende foto actie probeerden deze spambots e-mails te versturen via de stem-button. Dit resulteerde echter niet in e-mails, maar in spookstemmen.

De afgelopen dagen heeft VVV Ameland alle scores handmatig teruggezet aan de hand van de uitgebreide stem-statistieken. Daarnaast is het stem-algoritme flink aangescherpt en kunnen de bekende spambots geen invloed meer uitoefenen op de stemmen. We houden de scores constant in de gaten en zullen eventueel nieuw misbruik meteen een halt toeroepen.

>>> lees hier over de  Flitsende Foto Actie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *