Spinnentijd

HOLLUM – Het is weer spinnentijd. Op een rustige nazomerdag zijn de webben met veelal dikke spinnen overal te zien. In dit web zit een dikke kruisspin met een ingesponnen prooi.

De kruisspin is een grote spin met een vlekkenpatroon in de vorm van een kruis op de rug. De kleur varieert van vaalgeel tot donkerbruin. Zijn lichaam is verdeeld in een kopborststuk met vier paar poten en een achterlijf. Het vrouwtje is twee keer zo groot als het mannetje. De kruisspin eet muggen en vliegen. De kruisspin heeft acht puntogen die in het voorste kopborststuk liggen. Aan de achterzijde van het lichaam bevinden zich zes spintepels en twee ademhalingsgaten die naar. In de herfst legt de spin eitjes in een cocon. De jongen komen in het voorjaar uit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *