Spiker nog jaar langer open

TERNAARD – Woonzorgcentrum Spiker in Ternaard blijft toch nog iets langer open dan 22 november werd gelanceerd door KwadrantGroep. Nog geen dag later bepaalde Kwadrant op aandrang van de cliëntenraad en de gemeente Dongeradeel dat Spiker toch nog een jaar langer open. Intussen is de slechte boodschap gelanceerd en kunnen de bewoners, medewerkers en dorpsgenoten wennen aan de sluiting van het zorgcentrum.

De bovenverdieping van het ouderencentrum wordt wel gesloten omdat het niet voldoet aan de brandveiligheidseisen. Enkele bewoners moeten daarom naar beneden verhuizen.

“De Kwadrantgroep wil het extra jaar benutten om meer zekerheid te bieden over het nieuwe zorgaanbod in Ternaard,” schrijft de Leeuwarder Courant.

Hoe het De Stelp in Hollum komt wordt eind dit jaar duidelijk. De Stelp voldoet net als Spiker in Ternaard niet aan de brandveiligheidseisen.

⇒ lees in Dossier Zorg meer over de ontwikkelingen rond Zorg op Ameland en De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *