Spectaculaire zege Geel Wit op FC Harlingen

HARLINGEN – Voor de vierde achtereenvolgende keer is het FC Harlingen niet gelukt om een voorsprong over de eindstreep te trekken. Zondag zette Geel Wit de Ouwe Seunen de voet dwars door in de slotfase een 4-3 achterstand om te buigen in een 4-5 overwinning.

De thuisclub begon feller en agressiever. Er waren kansjes voor Geel Wit via Sander Hekkelman en Bente Bonthuis, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Kevin Jaarsma opende de score in de 24-ste minuut. Nog geen tweehonderd tellen later was het alweer gelijk, toen Mark Molenaar uit een hoekschop binnenknikte: 1-1.

Maar ook de Amelander vreugde duurde niet lang want vrijwel in dezelfde minuut bracht Justin Attema de 2-1 op het scorebord.

Het was trainer Kees Slotemaker niet ontgaan dat Glenn Kienstra grote moeite had met de spelmaker van FC Harlingen, Barry Hamstra. Hij wisselde de verdediger daarom voor Johan Kolk. Vlak voor de rust moest de oefenmeester zijn tweede wissel toepassen toen Pieter Kiewiet geblesseerd raakte aan de lies, hij werd vervangen door Jurjen Metz. "Dat was geen verzwakking, wij beschikken over een sterke bank", aldus de trainer die in de pauze liet weten niet tevreden te zijn met de inzet van zijn spelers.

Dat moest na de hervatting beter, dat gebeurde ook, desondanks kon niet worden voorkomen dat FC Harlingen naar 3-1 uitliep. Het was de scheidsrechter ontgaan dat Barry Hamstra Theodoor Molenaar een duw gaf alvorens hij binnenkopte.

In de 62-ste minuut vond Geel Wit de aansluiting toen Micha Metz een vrije schop als een streep in de verre bovenhoek joeg: 3-2. Even later stonden de teams weer op gelijke hoogt toen Sander Hekkelman uit een snelle counter de 3-3 maakte.

Acht minuten voor het einde leek het toch mis te gaan voor Geel Wit toen Kevin Jaarsma weer raak schoot. Twee minuten voor het einde kreeg Geel Wit een strafschop toen keeper Tetze Helvrich Bente Bonthuis torpedeerde. Micha Metz ging achter de bal staan en schoot beheerst de 4-4 binnen.

Beide teams gingen vol voor de winst, waardoor ruimtes in de verdediging ontstonden. Daarvan profiteerde Bente Bonthuis in de vierde minuut van de extra tijd: 4-5.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Glenn Kienstra (Johan Kolk, 30), Bjorn Wijnberg, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar: Pieter Kiewiet (Jurjen Metz, 40/Roland Kooiker, 85), Kevin Kiewiet, Kayan Kiewiet: Bente Bonthuis, Micha Metz, Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

Uitslagen

Zaterdag 26 september                                  

Geel Wit C1 -Anjum C1 7-3

Be Quick D6-Geel Wit D3 4-7

Eastermar E2-Geel Wit E3 3-9

Geel Wit F1 -Friese Boys F2  10-0

Zondag 27 september                                     

FC Harlingen 1-Geel Wit 1 4-5

Geel Wit 2-Black Boys 2 7-3

Geel Wit 3-De Wâlden 2 4-3

Programma

Zaterdag 3 oktober                 

Geel Wit E3-VCR E2 10.45                                   

Zondag 4 oktober                 

Geel Wit 1-SC Franeker 1 15.00                                  

Irnsum 2-Geel Wit 2 11.00

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *