Spectaculair freerunpark op Ameland

NES – Op woensdagmiddag 4 september organiseert het JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) met medewerking van gemeente Ameland een spectaculaire freerunning activiteit. Het is de aftrap van de Amelander Sportweek die de buurtsportcoaches Martine Kienstra en Esther Renes organiseren.

Het freerunpark wordt opgezet bij de Burgemeester Walda School en de sporthal in Nes. De workshops zijn voor de Amelander basis- en middelbare scholieren en voor iedereen die dit eens wil zien en meemaken.

Het freerunpark wordt met een spectaculaire show geopend door professionals van Friends Crw, freerunners uit Rotterdam. Deze mannen horen bij de top van Nederland en hebben onder andere opgetreden tijdens de Koningsvaart, het Telivizier Gala en de MTV EMA’s in Ahoy. Op Ameland zullen de frontflips, corks, backflips, butterfly twists en andere trucs je om de oren vliegen. “Dit wil je zeker niet missen!” weet Friends Crw.

Naast de show gaan de freerunners actief aan de slag met verschillende workshops om de Amelander jeugd de kneepjes van het vak te leren op het gebied van freerunning en tricking. De jeugd krijgt de kans om deze spectaculaire en steeds populairder wordende zogenaamde urban sport te leren van drie professionals.

Over het wanneer, waar en hoe je je kunt aanmelden voor de workshops komt binnenkort informatie van de buurtsportcoaches Martine Kienstra en Esther Renes.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *