Spaarbuis voor de bijen

HOLLUM – De Buckfastbijenvereniging Ameland roept op haar vereniging op de invulstrook van de spaarbuisactie van COOP Bakker in Hollum te zetten.

– ingezonden mededeling spaarbuisactie – 

De Buckfastbijenvereniging Ameland wil graag een informatiebord plaatsen bij de Pietje Miedeweg, waar in het voorjaar allerlei gekleurde kastjes staan.

Veel mensen hebben geen idee wat die daar doen, vandaar dat onze vereniging daar graag een bord wil plaatsen met daarop tekst en uitleg.

Ook veel toeristen zijn nieuwsgierig naar de reden daar van.

In elk kastje zit namelijk een bijenkoningin die uit heel Europa naar Ameland gebracht worden om hier bevrucht te worden.

Toeristisch gezien erg interessant en goed voor de natuur, vandaar ons verzoek de bijenvereniging deel te laten nemen aan de actie van de COOP.

De vereniging werkt uitsluitend met vrijwilligers, vandaar dat we hierbij een beroep op U doen om onze vereniging op het formulier van de COOP in te vullen.

Alvast bedankt namens de bijen van Ameland,

Jan Botte Wijnberg

>>> lees hier meer over de actie

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *