Snelste uitruk tankautospuit Ameland

HOLLUM – Blusgroep Hollum maakte nog nooit zo’n snelle uitruk. Binnen een paar seconden zaten de brandweermannen in de kleren en in de nieuwe tankautospuit. Ze waren samengekomen in de kazerne om die nieuwe blusauto feestelijk te presenteren en om afscheid te nemen van collega Hans de Jong die na 26 jaar de blusgroep vaarwel zegt.

De PRIO1 alarmering, met toeters en bellen, wegens een brandende maaimachine tijdens het woordje van locoburgemeester Will Bakema sloeg in als een bom en de mannen van blusgroep Hollum grepen naar hun pieper en snelden naar hun klaar hangende brandweerkleding. De nieuwe wagen mocht meteen vol in bedrijf, ware het niet dat deze alarmering een geintje was van De Jong, die enkele weken eerder op zijn beurt te grazen was genomen door zijn blusgroep. Op 10 juni moest De Jong uitrukken voor een zogenaamd brandende auto.

Na een paar minuten en tien liter water was het brandje geblust en kon de ceremonie en open dag verder gevierd worden.

Blusgroep Hollum ontving commandant Noordoost Friesland Henk van der Veen en collega blusgroepen uit Noordoost Friesland, Zaanstreek en Duitsland. Samen wijdden ze die tankautospuit in: de auto met vierwielaandrijving, kunststof carrosserie en een schuimspuiter: een hypermoderne auto die zeker 15 jaar mee moet.

Bevelvoerder Sicco de Vries roemde de nieuwe auto, de pas geopende kazerne, de nieuwe brandweerkleding en de opleidingen. “Wat wil je nog meer?” stelde hij retorisch. Toch kwam er een antwoord uit het gezelschap in de kazerne, een antwoord met een knipoog: “Brân?!?”

>>> lees hier over Brandweer Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *