RSS
Zoeken

Slowaak van Ameland nog vast

Geplaatst op: 10 september 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

LEEUWARDEN – Een Slowaakse ex-medewerker van een Amelander fietsenverhuur moest zich voor de rechter verantwoorden voor een verkrachting op Ameland. Begin juni werd hij door de politie uit zijn woning in Nes gehaald. Hij werd gearresteerd en mocht wat kleren meenemen naar het bureau. Daarna werd hij naar Leeuwarden gebracht, waar hij de eerste nacht in hechtenis doorbracht. Sindsdien zit hij vast.

De 34-jarige man stond vanmorgen voor de Leeuwarder rechtbank. Hij wordt verdacht van de verkrachting van een 24-jarige strandtent medewerkster in een droge sloot bij Nes. Het een en ander zou zich in beschonken toestand, na een bezoek aan discotheek Swinging Mill, in de nacht van 31 mei van dit jaar hebben afgespeeld. De man had de vrouw van haar fiets getrokken en daarna te grazen genomen. De Slowaak houdt vol dat de handtastelijkheden met wederzijdse instemming plaatsvonden.

Er volgt nog een zitting. Tot die tijd blijft de Slowaak vastzitten. Een datum voor de volgende zitting is nog niet bekend.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?