Slimme Stroom voor Ameland

BALLUM – Ameland krijgt een primeur: In de komende tijd worden 45 innovatieve methaan brandstofcellen bij bewoners en ondernemers op Ameland geplaatst. Met een methaan brandstofcel kan energie bij u thuis opgewekt worden. Er gaat gas in en er komt elektriciteit en warm water uit. Het apparaat produceert meer elektriciteit met dezelfde hoeveelheid brandstof in verhouding tot traditionele elektrische generatoren. Het apparaat is uitgerust met een geïntegreerde warmtewisselaar om de warmte die bij de productie vrij komt op te vangen. Door het bijgeleverde warmwater buffervat, ligt het totale rendement van het systeem rond de 85%. Dit is ongekend hoog voor elektriciteitsproductie!

Adverteer duurzaam, zonder papier

Wilt u meedoen aan dit project?

De brandstofcel kan bij u geplaatst worden. De brandstofcel is vooral interessant voor bedrijven en grote huishoudens. Het apparaat heeft het formaat van een ijskast en komt naast uw reguliere systeem te staan. Het is een aanvulling op uw bestaande voorziening dus u zult alleen versterking krijgen. Als het apparaat uitschakelt dan valt u ongemerkt terug op uw bestaande systemen.  Als u mee doet dan wordt het apparaat in de zomer van 2014 kosteloos bij u geplaatst en draait u mee met deze opstelling voor een periode van 5 jaar. Daarna kunt u indien gewenst het apparaat voor € 1,- overnemen.

Wat levert het u op?

  • U kunt met de brandstofcel ruim € 100,- per maand op uw energierekening besparen.
  • De technologie is beter voor het  milieu door minimaal 50% CO2 besparing.
  • U helpt mee aan het energieneutraal maken van Ameland.

Wilt u meer weten?

Kom dan op woensdag 30 april aanstaande om 20.00 uur naar het gemeentehuis. Er is dan een voorlichtingsavond over het project voor bewoners en ondernemers. U kunt hier, geheel vrijblijvend, meer horen over het project en een brandstofcel bekijken. Aanmelden kan tot 15 mei 2014. Bekijk voor meer informatie de website www.slimmestroomameland.nl.

>>> lees hier over meer duurzame projecten op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *