Slagerij van Kampen speelt in donker

NES – De slagwerkformatie Slagerij van Kampen speelde deels in het donker vanwege een stroomstoring. De groep bleef gewoon doortrommelen.

Roffelfeest

Het Amelander Rôggefeest kreeg vrijdag de bijnaam Roffelfeest. Het programma van het 23e straattheaterfestival in Nes op Ameland had naast straattheater diverse trommelaars en slagwerkgroepen geprogrammeerd. Menige roffel klonk door de straten van Nes. Freestyle liet mensen uit het publiek mee drummen, de groep Umtata liep als trommelende nomaden door de straten en Total Los sloeg op de olievaten. De 'Godfather' van alle slagwerkgroepen Slagerij van Kampen verzorgde de slotact van dit Roffelfeest. Wat als spectaculaire slotact in het programmaboekje stond aangekondigd was iets minder spectaculair dan verwacht. De ritme ondersteunende lichtshow kon niet worden uitgevoerd. Het spektakel had pech met de stroomvoorziening. Alleen de voorste lampen gingen aan en zelfs die vielen enkele keren tijdens het optreden uit. De batterij podiumlichten op de achtergrond waren voor niets geïnstalleerd. Ze bleven werkloos hangen en deden alleen vermoeden hoe nog mooier het had kunnen zijn. Slagerij van Kampen sloeg gewoon door. In het donker vonden hun stokken de drums ook wel.

Het was minder druk op straat dan vorig jaar. Te mooi weer, denken de organisatoren. De mensen gaan eerst naar het strand en dan naar het Rôggefeest. En zo gebeurde het. In de avonduren stroomde het dorp toch nog vol. Tijdens de traditionele Rôggeparade, waar een aantal deelnemende muziekgroepen op wagens door het dorp rijdt, stond het publiek vele rijen dik langs de route.

>>>meer foto's van 't Rôggefeest vindt u hier

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *