Fratsen die niet bij ’t Rôggefeest horen

NES – Het leuke Rôggefeest kent sinds enkele jaren minder leuke kanten. Dit jaar was het jongvolk uit Damwoude en Hurdegaryp dat niet weet hoe een feest als het Rôggefeest te vieren. Ondanks oproepen om het gezellig te houden tijdens zowel het openingswoord van voorzitter Joop Edes als het sluitingswoordje van burgemeester Albert de Hoop, wisten enkele opgeschoten knapen zich niet te gedragen. Organisator Stichting ’t Rôggefeest had tien man extra beveiliging ingezet. De politie liep met 14 man sterk in het straattheaterdorp en er stonden vier EHBO-ers paraat.

De politie hield een 17-jarige inwoner van Damwoude aan voor het veroorzaken van een gevaarlijke situatie. De man draaide een gasfles open waarin nog 25 liter gas zat. De gasfles stond vlak naast een discotheek in de Kerkstraat. Een getuige die dit zag gebeuren, belde direct via 112 de politie waarna de man werd aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield in dezelfde nacht een 20-jarige inwoner van Damwoude aan omdat hij zich vervelend en baldadig gedroeg. Agenten die de man op zijn gedrag aanspraken, vroegen hem naar zijn identiteitsgegevens waarna de man zich vervelend gedroeg en meende de agenten te moeten beledigen. Tijdens de aanhouding verzette de Damwoudster zich hevig. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 25-jarige inwoner van Hurderayp kreeg een proces-verbaal aan zijn broek omdat hij een fiets in het water gooide. Een getuige zag het gebeuren en sprak aanlopende agenten aan. Hij kon een goed signalement geven waardoor de agenten de onderlaat even later kon aanhouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie Fryslân

>>>foto’s van de leuke kanten van ’t Rôggefeest vindt u hier

© Persbureau Ameland 2009, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *