Sinterklaas op Ameland

NES – Sinterklaas en de Zwarte Pieten zijn op Ameland aanbeland. Ze kwamen met de veerboot en reden daarna samen met de burgemeester in een koets naar het centrum van Nes.

De reis ging voorspoedig en Sinterklaas is blij dat hij zoveel blije kindergezichten op Ameland ziet. Een grote menigte had zich verzameld voor Hotel de Jong om de Sint en zijn Pieten, die al op het dak waren geklommen om de mensenmassa van boven toe te zwaaien, te verwelkomen.

Uit handen van spreekstalmeester Wim kreeg Sinterklaas een nieuw boek met de namen van alle Amelander kinderen. Vanaf vandaag mogen zij de schoen zetten, beloofde Sint. Ze moeten dan wel even de kalender downloaden van Internet, om te zien wanneer ze aan de beurt zijn voor een traktatie, want Sint en de Pieten kunnen niet elke dag in alle schoenen iets lekkers stoppen.

Sinterklaas is tot begin december op het eiland. Op 6 december neemt weer voor een jaar afscheid van Ameland.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *