Sinterklaas is weer op Ameland

NES – Sinterklaas is weer op Ameland. Op het moment dat de veerboot, waarop hij met zijn Zwarte Pieten zat, bij Nes op de pier aankwam, waren de grijze wolken en de buien slagregens verdwenen en verschenen de regenbogen en het zonnetje.

Sinterklaas verwacht niet anders van Ameland, maar je weet maar nooit of de weergoden roet in het eten gooien.

De pier stond vol met kinderen en hun ouders en grootouders. De kinderen die niet naar de kop van de pier waren gelopen stonden op de afslag in Nes. Daar was weer een podiumpje voor de goedheiligman klaargemaakt, waar meneer Daniël op z'n accordeon stond te spelen en meneer Wim de kinderen vermaakte tot de Sint daadwerkelijk in het midden van Nes was aangekomen.

De burgemeester heette hem van harte welkom en Sinterklaas liet, net als vorige jaren, weer weten hoe blij hij was weer op het eiland te zijn.

Alle eilander kinderen mogen vanaf nu hun schoen zetten, zei hij nog, en dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Voor de Zwarte Pieten breekt een drukke  tijd aan.

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *