Sint neemt afscheid met regen

HOLLUM – “In Spanje is het beter weer,” zegt Sinterklaas vanaf zijn schimmel tegen Theo de Boer en Jan Engels die hem op het Zwaneplein staan op te wachten.

Het valt soms niet mee voor een oude man als Sinterklaas om bij harde wind en regen een rondgang door het dorp te moeten maken. Toch wil hij op een waardige manier en volgens traditie zijn bezoek aan het eiland afsluiten. Hij komt graag volgend jaar, zegt hij, wanneer het paard op het eindpunt van de rondtocht op de viersprong bij de bakker halt houdt. Tenminste, als de Amelanders zich het komende jaar goed gedragen en de kinderen lief zijn de komende twaalf maanden. De ouders en kinderen die Sinterklaas uitzwaaien, het zijn er vanwege het barre weer minder dan andere jaren, beloven het. Jan van Novy Engels wenst de goedheiligman een goede reis en de Sint slaat rechtsaf. Op weg naar de boot, op weg naar het zonnige Spanje.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *