Sint Anna overrompelt Geel Wit

SINT ANNAPAROCHIE – Binnen twaalf minuten was het al over en uit voor Geel Wit in de uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Sint Annaparochie. De thuisclub had al drie keer gescoord voordat Geel Wit goed en wel besefte dat de wedstrijd was begonnen. Pieter Jan Plat, Jorn de Jong en Marc Bakker zagen hun naam toen al op het scoreformulier staan.

Van de schrik bekomen bouwde Geel Wit aan zijn eerste aanvallen en prompt werd er gescoord. Met een fraai schot in de linker benedenhoek passeerde Jordi Metz de doelman van de thuisclub. Sint Anna was hiermee geenszins van de wijs gebracht want met de eerste de beste tegenaanval was de marge alweer op drie gebracht. Ditmaal was het Korne Bosch die keeper Reinier Smit kansloos liet.

Sint Anna nam daarna gas terug en gaf Geel Wit daarmee de gelegenheid iets terug te doen. Dat gebeurde vijf minuten voor de rust. Bente Bonthuis verzond de bal naar Tim Ytsma en hij schoot de bal voor de tweede keer achter de keeper van Sint Anna.

Het begin van de tweede helft deed erg denken aan de start van het eerste part. Eerst liep het nog goed af voor Geel Wit. Na een kopbal tegen de lat viel de bal voor de voeten van een speler van Sint Anna, maar zijn feestje ging niet door omdat hij scoorde in buitenspelpositie.

Even later kon Sint Anna alsnog juichen, toen Marc Bakker zijn tweede treffer liet aantekenen. Het laatste doelpunt viel in de slotminuten. Pieter Jan Plat bepaalde met een rake kopbal de eindstand op 6-2. “Sint Anna was een klasse beter, wij zijn in de beginfase compleet overrompeld”, concludeerde Geel Wit-trainer Febo Roosenburg.

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *