Seppe waarschijnlijk op weg naar huis

PIETERBUREN – Lenie ’t Hart schrijft het vervolg op de zoektiocht naar twee uit de zeehondencrèche ontsnapte zeehonden. Seppe liet zich maar niet vangen. “Afgelopen woensdag was hij ons helaas weer te slim af. Ondanks enorme inspanningen van medewerkers van de crèche en fantastische steun van veel mensen ter plaatse, zoals de provincie Fryslân, wist Seppe langs het net te komen dat we in de Tsjonger bij Mildam hadden gespannen. Daardoor kon hij richting het Tjeukemeer zwemmen. De volgende dag kregen we een melding van de havenmeester van Stavoren dat er een zeehond in de kom van de buitenhaven was gezien, dus op het IJsselmeer. Eenmaal in het IJsselmeer kan Seppe vrijwel zeker zijn weg vinden naar de Waddenzee. En dat is een goede zaak. Want hoewel Seppe prima kan overleven in de binnenwateren, is hij toch beter af in zijn natuurlijke omgeving op zee. Daar vindt hij het ideale voedsel voor zeehonden en treft hij soortgenoten aan. Ook kan hij daar op een zandbank in de zon gaan liggen hetgeen goed is voor zijn vacht en verharingsproces.

Seppe maakte afgelopen woensdag een gezonde indruk op ons. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij nog vele gezonde jaren kan genieten van zijn zeehondenleven op de plek waar hij thuishoort: de Waddenzee.”

De zeehondencrèche vermoedt dat Emma al bij lauwersoog de waddenzee is ingezwommen.

>>>lees hier meer over de zeehondenzwerftocht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *