Selma Dubbeld geeft cursus ‘Jij en je baby’ op Ameland

HOLLUM – Het krijgen van een baby luidt een nieuwe periode in je leven in. Selma Dubbeld uit Hollum organiseert bijeenkomsten opvoedondersteuning voor ouders onder de titel ‘Jij en je baby’. Ouders kunnen samen met andere ouders van gedachten wisselen, leren van de tips en trainingen die gegeven worden en zich laten inspireren door elkaar en de coach.

Selma Dubbeld

Selma Dubbeld (1949) woont sinds 2014 op Ameland en heeft zich in Hollum gevestigd. Na haar pensionering verhuisde ze naar haar lievelingseiland, het plekje dat ze al heel lang als ‘thuis’ zag. Ze kwam er sinds 1988 jaarlijks en leerde er allengs meer mensen kennen. In haar werkbare leven had ze een baan bij het maatschappelijk werk en was ze gezinscoach in de regio Rotterdam, na een carrièrestart van acht jaar in het kleuteronderwijs. Nu zit ze op het eiland, zingt bij Crescendo, schildert in het schilderclubje van Bea van Twillert en speelt toneel bij Noort Oost Producties. Na een paar jaar van rust, bijkomen van een drukke tijd en inburgering begon het bij de pensionada te kriebelen. Met haar bagage en werkervaring wil ze graag wat doen op Ameland.

Vraagbaak

De gezinscoach neemt veertig jaar werkervaring mee naar de bijeenkomsten. “Ik heb altijd veel voldoening uit mijn vak gehaald en ik heb nog programma’s liggen waar ik graag wat mee wil doen.” Ze zocht contact met de verpleegkundige van het consultatiebureau en kwam ook op het gemeentehuis terecht. Ze wil met haar kennis van zaken en professionaliteit helpen en een vraagbaak zijn. Soms zitten ouders met de handen in het haar met opvoedkwesties, die niet thuishoren horen in de beroepshulpverlening. Als voorbeeld noemt Selma de huilbaby. Tips en oefeningen kunnen de wereld van verschil maken en weer ontspanning bij de baby en in het gezin brengen.

De bijeenkomsten

Selma richt haar bijeenkomsten in met gesprekken, oefeningen, kennisoverdracht en gastsprekers. De onderwerpen gaan over de basisbehoeften van de baby, spelen en praten met je baby, dagindeling, lichaamstaal, ontspanning, babymassage, muziek op schoot, de combinatie werk en zorg en hoe blijf je als ouders ontspannen. Hoe hou je als ouder alle ballen tegelijk in de lucht, hoe hoog leg je de lat?

Huiselijke plek

De bijeenkomsten worden gehouden in de boerderij van familie Faber aan de Burenlaan 16 in Hollum. Selma: “Dat is een aangename huiselijke plek, waar iedereen zich op z’n gemak kan voelen.” Het is een besloten ruimte, waar de ouders even een paar uur voor zichzelf hebben, waar gepraat, geoefend en gelachen kan worden. Het is belangrijk dat de deelnemers zich veilig voelen, meent Selma. Zij zorgt voor de opbouw in het programma en waarborgt de veiligheid door het afspreken van enkele spelregels.

Vier bijeenkomsten

Er zijn vier bijeenkomsten voorbereid, van elk twee uur, die eens in de veertien dagen plaatsvinden. Zodra er acht of meer aanmeldingen zijn gaat Selma beginnen, liefst al in april. 

De eigen bijdrage is € 7,50 per keer.

Informatie en aanmelden

Aanmelden kan via Selma Dubbeld, door haar te bellen of mailen.

Haar telefoonnummer is 0519 346 728

en mobiel 06 307 44 827. 

Het e-mail adres voor informatie en aanmelding is: selmadubbeld@hotmail.com

De bijeenkomsten ‘Jij en je baby’ worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Ameland.

Op deze website worden advertenties gepubliceerd. Deze site is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Zet dus de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *