Scoren voor Gezondheid

HOLLUM – Op 9 oktober start op Ameland het project Scoren voor gezondheid waar FC Groningen een belangrijke rol speelt. Staatssecretaris Bussemaker gaf op 2 oktober bij Feyenoord de aftrap voor dit landelijke gezondheidsproject voor kinderen. Groningen is dit jaar als tweede aan de beurt. Met Scoren voor Gezondheid zetten betaald voetbalspelers uit de Eredivisie leerlingen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl.

Op dit moment kampt 14% van de kinderen in Nederland met overgewicht. En dat percentage is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Met Scoren voor Gezondheid verwachten de initiatiefnemers deze ontwikkeling een halt toe te roepen. Voetballers uit de Eredivisie geven de kinderen als rolmodel het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. Het project richt zich op kinderen van 9-12 jaar uit de bovenbouw van de basisschool. Met Scoren voor Gezondheid ervaren kinderen hoe plezierig het is om te bewegen en je fit te voelen.

De hele selectie van FC Groningen Eredivisiespelers geeft het goede voorbeeld. De spelersbus van de FC stopt bij de sportvelden van Amelandia in Hollum en tussen 10.00 en 17.00 uur vindt een programma met clinics en een fit- en gezondheidstest plaats. ’s Ochtend gaan de kinderen van De Schakel en ’t Ienster naar de sportvelden en ’s middags volgen de kinderen van de Kardinaal de Jongschool. Ruim honderd kinderen beloven door het ondertekenen van een contract met één van de voetballers actief aan hun gezondheid te werken. Op school komen vervolgens verschillende thema's over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Met een tweede fit- en gezondheidstest sluiten de kinderen 20 weken later het project af en ontvangen ze een diploma.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van de Eredivisie, de Sponsor Loterij, het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ en de Stichting Meer dan Voetbal met als doel een gezonde leefstijl bij kinderen te promoten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *