Schuitengat vast op het wad

HOLWERD – Het betonningsvaartuig Schuitengat heeft gistermiddag enkele uren vast gezeten. De Schuitengat lag in de Reegeul en werd door een combinatie van factoren tegen de plaat gedrukt en kon geen kant meer op.

Volgens Rijkswaterstaat was het de combinatie van harde wind, snelle stroming, ijsgang en een wadplaat die het vaartuig parten speelde; het kwam midden op het wad zo vast als een huis te zitten. In de loop van de avond raakte het schip, dat onbeschadigd bleef, weer los. Vandaag vaart hij weer.

De Aquanaut, wel degelijk een ijsbreker laat schipper G. Foekema weten, houdt de veerstoep van Holwerd en Ameland en de vaarroute zoveel mogelijk ijsvrij. Wagenborg vaart nog steeds met een aangepast dienstregeling tussen Holwerd en Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *