Schröer en Tuithoek winnen Adventurerun

NES – De 34-jarige Ronald Schröer uit Egmond aan de Hoef heeft de halve marathon van de jubilerende Advernturerun op Ameland gewonnen. In de vijftiende editie wist hij te komen tot een tijd van 1.10.13. Dat Schröer ver verwijderd bleef van het parkoersrecord, dat vorige jaar met 1.06.55 scherp werd gesteld door Dennis Licht, was niet verwonderlijk. De harde wind en ook de koude temperatuur zorgden voor een zware strijd. Carolyne Jekosgej Tuithoek finishte overall op de achtste plaats in een tijd van 1.16.14 en als snelste vrouw. 

Lange tijd bleef een groep van vijf mannen bij elkaar. Pas rond het 12 kilometer punt wisten Ronald Schröer en Dennis Licht de beslissing te forceren. De drie anderen, Ruben Scheurwater (winnaar in 2016), Michiel de Ruiter (tweede in 2017) en Olfert Molenhuis (derde in 2016) moesten uitmaken wie de uiteindelijke nummer drie zou worden. In het vervolg van de strijd wist Schröer weg te lopen bij Dennis Licht en als eerste te finishen. De strijd om de derde plaats werd uiteindelijk gewonnen door Ruben Scheurwater. Bij de vrouwen was de strijd minder spannend. Carolyne Jekosgej Tuithoek uit Castricum gaf de winst, die ze van het begin af aan opeiste, niet meer uit handen. De strijd om de tweede plaats was spannender en werd uiteindelijk beslist door Jill Schröer (1.20.15), partner van de winnaar bij de mannen, die voor Lesley Smith 91.20.59) finishte.

De 15de editie was al ruim een maand van tevoren ‘uitverkocht’. In totaal kwamen 4600 mensen als deelnemer naar Ameland. Wie nog niet een startnummer had kunnen bemachtigen kon een kijkje nemen op Vraag & Aanbod Ameland op de website van Persburesu Ameland en mobiel op ameland-actueel.nl. Er zijn altijd mensen die op het laatste moment niet mee kunnen doen door bijvoorbeeld een blessure. Sporteiland werkt hierin samen met Persbureau Ameland.

De 16de Adventurerun staat alweer op de kalender en zal op zaterdag 14 december 2019 plaatsvinden. 

De Ameland Adventurerun wordt georganiseerd door de Sporteiland, de partner in sportbeleving. Naast de Adventurerun organiseert Sporteiland de Cross Duathlon Ameland (offroad run-bike-run), XTERRA Netherlands (crosstriathlon), MTB Ameland (mountainbike evenement) en Tussen Slik en Zand (wandelevenement).

bekijk hier foto's van Anja Brouwer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *