Schoonste Stranden Verkiezing 2016: er kan nog gestemd worden

HOLLUM – Er kan gestemd worden op het Schoonste Strand van Nederland. Stemmen kan via deze link (Ameland staat helemaal bovenaan.)

Ieder jaar ondernemen duizenden Supporters van Schoon allerlei acties en activiteiten om de Nederlandse stranden nog schoner te maken. En met succes. De Nederlandse stranden scoren ieder jaar hoger en beter. En dat is belangrijk, want op een schoon strand hebben mensen een leukere dag én blijven ze langer hangen. Bezoekers, beheerders en paviljoenhouders slaan ook deze zomer de handen ineen om de stranden zwerfafvalvrij te maken en te houden. Alle strandliefhebbers worden opgeroepen samen te strijden voor een schoon strand en te stemmen op hun favoriete plekje aan de Nederlandse kust. Stemmen kan tot en met zondag 21 augustus via www.supportervanschoon.nl. Deelnemers maken kans op een lang weekend aan het schoonste strand van Nederland of één van de Supporter van Schoon badlakens.

Samen Strijden voor een Schoon Strand

Nederland heeft vier kustprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Zeeland) en meer dan 70 recreatiestranden, gelegen aan een kustlijn van ruim 450 km. Vorig jaar nam de gemeente Domburg de prijs in ontvangst voor het schoonste strand. De Zeeuwse stranden scoren jaar na jaar bijzonder hoog. De stranden in de overige provincies scoren ook erg goed, maar kunnen zeker nog wat extra steun gebruiken van de vele enthousiaste Supporters van Schoon. De cijfers zijn een combinatie van bevindingen van ANWB-experts die de stranden inspecteren én stemmen van het publiek. En daarom hebben alle stranden supporters nodig, want de strijd voor een schoon strand moet er één van ons allemaal worden: Samen Strijden voor een Schoon Strand.

Over de Schoonste Stranden Verkiezing

Van maandag 11 juli tot en met zondag 21 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op hun schoonste en dus lekkerste strand. De jaarlijkse strandencampagne van NederlandSchoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Om de Supporters van Schoon nog extra te stimuleren is er ook dit jaar weer de Stimuleringsprijs. Deze speciale award wordt uitgereikt aan het initiatief dat het strand op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier schoonmaakt maar vooral ook schoon houdt.

Op woensdag 31 augustus maken de ANWB en NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen. Ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Zowel de Schoonste Stranden Verkiezing als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon. Stemmen kan opwww.supportervanschoon.nl. 

⇒ Doutzen Kroes en Rivella zetten zich ook in voor schonere stranden en dan specifiek op de Waddeneilanden 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *