Schoonmaak Waddenzeekust na containervervuiling

PIETERBUREN – Zeehondencentrum Pideterburen start schoonmaak Waddenzeekust na containervervuiling. Enkele van de 270 zeecontainers die overboord geslagen zijn boven Borkum zijn op diverse plaatsen in Nederland aan land gekomen. Sommigen zijn open gegaan en de inhoud ervan is in de Waddenzee en op de kust terecht gekomen. De dijken zijn bezaaid met plastic en ander afval.

Zeehondencentrum Pieterburen in samenwerking met Staatsbosheer start morgen een schoonmaakactie om zo veel als mogelijk schade aan de natuur te voorkomen. Zij doen hierbij een dringend beroep op mensen hen te helpen en zich de komende dagen aan te sluiten bij de schoonmaakactie, maar vragen ook de eigenaren van de containers en de rederij hun verantwoordelijkheid te nemen.

De komende dagen zal het Zeehondencentrum de dijken schoonmaken tussen Holwerd en Lauwersoog. Donderdag 3 januari zal er om 10:00 uur in de ochtend gestart worden met de klus. Het Zeehondencentrum roept dan ook iedereen op zich bij hen aan te sluiten. Hoe meer mensen zich aansluiten hoe beter en hoe sneller ook op andere plekken begonnen kan worden. Eigen initiatieven worden ook zeker aangemoedigd. Op donderdag 3 januari is het team van het Zeehondencentrum vanaf 10:00 uur te vinden bij:

  • Mariatsjerke in Wierum
  • Museum 't Fiskerhuske in Paesens/Moddergat
  • Kitesurfparking Hoek van de Bant bij haven Lauwersoog

De vertegenwoordigers van het Zeehondencentrum en Staatbosbeheer zijn op de collectepunten zijn aanwezig vanaf 10:00 en vertrekken om 16:00 uur. Het Zeehondencentrum zal dagelijks berichtgeving doen van de ontwikkelingen en de locaties waar hulp het hardste nodig is.

Op zaterdag 5 januari is er tevens een speciale clean up expeditie naar het Rif. Deze was al gepland maar komt op dit moment zeer gelegen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *