Schoolkinderen Ameland in Jeugdjournaal

HILVERSUM – De basisschoolkinderen van Ameland zijn vandaag voor het eerst weer naar school en dat is voor het Jeugdjournaal aanleiding om Ameland eens op te zoeken en wat kinderen aan te spreken. Ze gingen onder meer naar de Koningin Wilhelminaschool in Hollum.

Op Ameland geldt een bijzondere vakantieregeling. De kinderen hebben maar vijf weken vakantie en in ruil voor die korte zomervakantie hebben ze een extra lange herfstvakantie. De regeling is ingesteld vanwege de drukte in de zomerperiode: veel ouders kunnen dan onmogelijk weg en vakantie vieren. Ze staan klaar voor badgasten en toeristen die op het eiland vakantie houden.

De basisscholen in het zuiden van Nederland gaan volgende week weer naar school, de scholen in het noorden op 26 augustus en kinderen in het midden van Nederland hebben nog drie weken vrij.

Het Jeugdjournaal is elke schooldag om 19.00 uur NPO Zapp.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *