Schilder Kruis van familieportret overleden

HOLLUM – Striptekenaar en schilder Jan Kruis is vandaag in zijn woonplaats Mantinge in Drenthe overleden. Dat maakte een vriend van de familie vanmorgen bekend. Kruis was al lange tijd ziek en stierf op 83-jarige leeftijd. 

Jan Kruis, de tekenaar van de in Nederland beroemde strip Jan, Jan en de Kinderen was ook schilder. Hij schilderde onder meer het muurgrote doek dat in de raadszaal van gemeentehuis in Ballum hangt. Hij schilderde het in opdracht van Libelle, die het namens de Libelle-lezers schonk aan Juliana en Bernhard.

Het toenmalig koninklijk paar schonk het op hun beurt aan de gemeente Ameland, vanwege de bijzondere relatie die de Oranjes hebben met het eiland. Juliana was Erf- en Vrijvrouwe van Ameland, zoals Beatrix dat na haar was en Willem-Alexander nu Erf- en Vrijheer van het eiland is.

⇒ lees hier meer over het familieportret in de raadszaal van Ameland

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *